LÆST; Afkørsel 12 mod Caribien af Lise Bidstrup

Originaltitel: Afkørsel 12 mod Caribien
Forfatter: Lise Bidstup
Genre:
Sideantal: 223

Bogens bagside:
Når én vej i livet bliver ufremkommelig og lang, hvad gør man så?

Julie ved det.

– Man skifter den ud med en anden.

Men hvad sker der så, hvis man tvines til at kigge tilbage på den ufremkommelige og lange vej? Hvad sker der, hvis man pludselig smides ud i en virkelighed, hvor man er tvunget til at argumentere for og imod sit valg?

Her er Julie på mere usikker grund.

Julie er træt af en hverdag med mand, børn, hus og job, og en dag beslutter hun sig for at bryde op og rejse væk. Livet må have mere at tilbyde hende. På Antigua møder Julie Owen, der på ubehagelig kontant vis tvinger hende til at gennemleve sit valg. Gennemleve det, hun vælger til, og det, hun vælger fra.

Nu er Julie ude, hvor hun ikke kan bunde.

– Hvor rammer hun land igen? Hvis hun overhoved gør.
________________________________

Bagsiden opsummerer faktisk godt hvad bogen handler om. Julie er træt af sin hverdag, hun kan simpelthen ikke klare mere, og beslutter sig for at rejse væk for et stykke tid. Hun ved ikke helt hvor længe. Men væk skal hun.
Julie rejser til Antigua, Caribien, hvor hun oplever en masse spændende ting. Hun synes, at det er rart at være væk hjemmefra, og har ikke den mindste smule dårlig samvittighed over, at have efterladt familien hjemme. Dette er noget hun gør for sig selv.

På Antigua møder hun Owen, som præsenterer sig som hendes ”guide”. Men det virker som om, at hver gang Owen er indblandet i noget, sker der noget, som får Julie til at tænke. Han er der altid til at hjælpe og lede.
Owen er ikke nogen almindelig guide. Hans job er, at guide Julie til det rette valg. Det er hans opgave.

Handlingen springer frem og tilbage mellem Julies ”nye” liv på Antigua og Julie der er på vej hjem i sin bil. Man ser forskellige scenarier om hvad der sker der hjemme, nogle gange er det den rene idyl, andre gange ikke. Men selve handlingen handler om Julies liv på Antigua.

Skrivestilen minder meget om noget man kunne se i en novelle, og derfor tror jeg, at jeg ville have nydt den rigtig meget, hvis ikke mere, hvis det var en novelle. Selve handlingen og måden bogen er skrevet på, virker meget novelle-agtig.
Jeg kan rigtig godt lide den Lise’s måde at skrive på. Den virker meget lige til, uden for svære ord, samtidig med, at den er ret sjov.
Jeg tror dog, at historien ville have egnet sig specielt godt til en novelle. Det var i hvert fald en novelle jeg ville elske at sidde og analysere i skolen.

Julie som person siger mig ikke så meget. Jeg synes hun er ekstremt egoistisk og forfærdelig, hvilket ikke er særlig fedt når hun er hovedperson. Men det er ret sjovt at have sådan et forhold til hovedpersonen. På en måde kan man godt forstå, at hun er træt, og vil have en pause, men jeg bliver sur over den måde hun forklarer sin situation på. Hun har den dejligste familie. Det burde hun sætte lidt pris på.
Til gengæld kan jeg rigtig godt lide karakteren Owen, og den rolle han spiller i historien.

Bogen er en ret syrrealistisk, og hele bogen igennem, tænker man på, hvilken historie der er den ”rigtige. Er det Julie i bilen på vej hjem fra arbejde, eller er Julie faktisk taget til Antigua?
Jeg synes det er rigtig spændende, og især anden halvdel af bogen bliver rigtig spændende, og også underlig. Jeg synes, at handlingen hen mod slutningen, både var forudsigelig, men der var også overraskelser, som gjorde bogen rigtig fængende.

Jeg nød bogen rigtig meget, og er glad for at have fået den tilsendt af forfatteren. Det er bestemt en sjov og underholdende bog.

Bedømmelse:
 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s